Logo Lookalinterior - Lookalike interior

Binnenkijken in het warme & neutrale interieur van rosalie

Of je nu een fan bent van natuurlijke tinten of juist van felle kleuren houdt, in de rubriek ‘binnenkijker’ neem ik je mee door verschillende woonstijlen, van de minimalistische Japandi-stijl tot de eclectische stijl waarbij alles mogelijk is. 

 

Vandaag nemen we een kijkje in het huis van Rosalie. Zij woont samen met haar vriend Daan en hond Pleun in een prachtig industrieel appartement met minimalistisch interieur en richtte haar huis in met items van verschillende budgetten. Nieuw en tweedehands.

Vertel! Wie ben je?

Hi! Ik ben Rosalie. Samen met mijn vriend Daan woon ik sinds februari 2023 in dit gezellige appartement in een dorpje genaamd Wierden. Soms samen met onze hond Pleun, die vaak in het weekend bij ons komt logeren. 

 

 

Wij wonen in een industrieel pand die in februari dit jaar is opgeleverd. Hiervoor woonden wij beiden nog thuis, dus het was voor ons erg belangrijk om deels te investeren in goede, vaak wat duurdere items en deze te combineren met budget of zelf tweedehands.

 

Krukje: Atelier Ciré

Kast: opmaatzagen.nl

Binnenkijken binnenkijker minimalistisch wabi sabi japandi interieur
Binnenkijken binnenkijker minimalistisch wabi sabi japandi interieur gordijnen eethoek eetkamer eettafel beige

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Wij vinden het belangrijk om na het werk in een rustig interieur thuis te komen. Vandaar dat hier voornamelijk aardse en beige tinten te zien zijn. Ik zou zo 1, 2, 3 niet weten welke stijl het precies is. Ik houd van een minimalistisch interieur. Warm minimalisme? In ieder geval, less is more! 

 

 

Vooral in ons kleine appartement vonden we het belangrijk om voor grote meubels te kiezen. Een grote bank, salontafel en kast. Niet te veel accessoires. Qua stijl vind ik bepaalde elementen van Japandi en Wabi Sabi leuk. 

 

Verder probeer ik niet té erg de trends te volgen. Ik houd er niet van om net als 10 anderen dezelfde vaas te hebben en ga graag op zoek naar iets origineels. De salontafel en bijzettafels zijn bijvoorbeeld nergens te koop, behalve bij ons eigen bedrijf Atelier Ciré. Zo weet ik dus met 99% zeker dat nog niemand anders dit item in huis heeft. Dit idee is ontstaan in de periode dat mijn broertje ongeneeslijk ziek was. Ik herinner me nog het moment dat hij zó trots was dat we deze salontafel zelf hadden gemaakt. Deze gaat dus nooit meer weg. Verder koop ik gewoon wat ik leuk vind, net als de mooie kruik met olijfboom.  

 

Mijn inspiratie haal ik soms van Pinterest, maar vaak komt iets ook gewoon in me op.

 

 

Eettafel: Atelier Ciré

Eetkamerstoelen: Jesper Home, model Kushi in kleur Ivory Ivy

Vaas: Zara Home

Gordijnen (Ikea)

Ben je blij met de keuzes die je gemaakt hebt? Zou je nu iets anders doen?

Iedereen verklaart me voor gek, maar ik heb ons hele appartement in 3D uitgetekend, haha. Zo kon ik bijvoorbeeld precies zien welke opstelling bank mooi zou zijn, welke salontafels het beste zouden passen en welke eettafel we het leukste vonden. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij nagenoeg geen miskopen hebben gedaan. Aangezien het een huurwoning is, hebben we niet veel te zeggen over de badkamer en keuken. Deze zijn beiden niet echt onze smaak.

 

Bijzettafel: Atelier Ciré

Schilderijen: Zelfgemaakt

Binnenkijken binnenkijker minimalistisch wabi sabi japandi interieur zithoek woonkamer bijzettafel
Binnenkijken binnenkijker minimalistisch wabi sabi japandi interieur

Waar ben je het meest trots op / blij mee in jouw huis?

De op maat gemaakte kast is denk ik wel één van onze favoriete items. Deze hebben we bij opmaatzagen.nl ontworpen, helemaal naar wens. Aangezien er weinig opbergruimte in ons huis is, was een kast dus wel echt nodig. We hebben deze even breed gemaakt als de gang tussen de woonkamer en keuken. Dit verbindt direct beide ruimtes met elkaar en voorheen was dit echt een loze ruimte. De kast hebben we gecombineerd met een werkplekje. Aangezien we maar één slaapkamer hebben, is er niet echt ruimte voor een werkkamer. Op deze manier hebben we toch een plekje kunnen creëren die wat meer afgezonderd is en het maakt de kast ook nét wat specialer. In combinatie met het schilderij wat er boven hangt, is dit wel het favoriete item in ons huis op dit moment.

 

 

Daarnaast zijn we ook heel trots op onze zelf ontworpen en gemaakte salontafel. Deze is nergens ander te koop. Inmiddels maken we deze ook op aanvraag voor anderen via Atelier Ciré! Ook supertrots op, dus ik kan eigenlijk niet kiezen!

 

Bijzettafel: Atelier Ciré

Schilderijen: Zelfgemaakt

Kast: opmaatzagen.nl

wat is jouw laatste aankoop?

De lamp naast ons bed! Deze is van Westwing.

Wat staat er momenteel op je wishlist?

Er is niet persé iets wat ik nog heel graag zou willen hebben. Misschien een andere leuke lamp voor naast de bank. Ook willen we heel graag ons eigen tv-meubel maken. We hebben voor Atelier Ciré al een paar toffe ontwerpen gemaakt en willen één hiervan graag voor onszelf maken. Verder zijn we erg tevreden met hoe we hier wonen, verbouwen kunnen we helaas niet in een huurwoning.

 

Hanglamp: Kwantum

Vloerlamp: Westwing

Bed: Two van Bos Bedden 

Beddengoed: Zara Home

Binnenkijken binnenkijker minimalistisch wabi sabi japandi slaapkamer kwantum
Binnenkijken binnenkijker minimalistisch wabi sabi japandi interieur woonkamer kwantum pandia vloerlamp beige

Om af te sluiten: heb je nog een leuke interieur gerelateerde tip?

Check vaker de kringloop, marktplaats of andere tweedehands plekken! Ons huis bestaat uit een mix van budget en items waarin we echt wilden investeren, zoals de bank en eetkamerstoelen. Heel veel items hebben ons heel weinig gekost, maar waardoor we het wel snel mooi konden inrichten. 

 

Via Marktplaats hebben wij bijvoorbeeld onze eettafel gekocht voor een klein prijsje. Deze hebben we helemaal in betonciré ‘gegoten’, andere poot eronder gemaakt en klaar! 

 

 

Ook ons tv-meubel was een marktplaats vondst van 25 euro, deze hebben we mee geschilderd in de kleur van de muur. De mooie grote pot naast de spiegel in de slaapkamer heb ik ook voor 20 euro op Marktplaats gevonden. Een ander kleurtje en het is een totaal ander item! 

 

 

Het hoeft niet altijd duur te zijn!

 

Schilderij: Zelfgemaakt

Salontafel: Atelier Ciré

Vloerlamp: Kwantum

lijkt het je leuk om rosalie te volgen?

Dat kan door haar te volgen op Instagram: @home.byroos of geinteresseerd in een beton ciré meubelstuk? Neem dan een kijkje op de Instagram pagina of website van Atelier Ciré.

 

Salontafel: Atelier Ciré

Bank: Room108

Vloerkleed Ikea

Accesoires: voornamelijk Zara Home of tweedehands

Vloerlamp: Karwei