Logo Lookalinterior - Lookalike interior

Binnenkijken in het sfeervolle amsterdamse huis van manou

Of je nu een fan bent van natuurlijke tinten of juist van felle kleuren houdt, in de rubriek ‘binnenkijker’ neem ik je mee door verschillende woonstijlen, van de minimalistische Japandi-stijl tot de eclectische stijl waarbij alles mogelijk is. 

 

Dit keer neem ik je mee naar Amsterdam om daar binnen te kijken in het prachtige huis van Manou. Na een grootste verbouwing, creëerde zij en haar man hun thuis. Het huis staat vol met prachtige meubels, waaronder van het geweldige, maar prijzige merk: Bolia. En hier vertelde Manou wat interessants over. Lees je mee?

Vertel! Wie ben je?

Ik ben Manou, ik woon samen met mijn vriend Rutger in het mooie Amsterdam en we verwachten eind dit jaar ons eerste kindje. Nadat we vorig jaar op vakantie in Zuid-Afrika op het allerlaatste moment overboden werden terwijl we dachten dat wij de enige geïnteresseerden waren, werden we een paar weken later toch eigenaar van deze woning nadat de hoogste bieders het toch niet aandurfden. We begonnen meteen met een grootse verbouwing en na heel veel tegenslagen wonen we er nu met veel plezier.

binnenkijker in het pas verbouwde huis in amsterdam, binnenkijken, verbouwing, scandinavisch, bolia
binnenkijker manou amsterdam

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Licht, minimalistisch en Scandinavisch, gecombineerd met natuurlijke warme materialen in beige tinten en af en toe wat zwarte en donker houten accenten voor het contrast. Een combinatie tussen harde strakke lijnen (keuken) en organische zachte vormen (eettafel en lampen).

 

Ben je blij met de keuzes die je gemaakt hebt? Zou je nu iets anders doen?

Over het algemeen zijn we heel blij met de gemaakte keuzes, maar achteraf zijn er altijd kleine dingen die we nu anders zouden doen. Soms pakken dingen in het echt net wat anders uit dan in je hoofd of merk je pas als je er zelf woont, wat praktisch is en wat wel of niet werkt.

 

Bank: Ikea

Hoes bank: Bemz

Schilderijen boven bank: zelfgemaakt

Bruine kussens bank: Blomus via Fonq

Vloerkleed: Bolia

Waar ben je het meest trots op / blij mee in jouw huis?

De keuken is wel echt het hart van het huis en een grote eyecatcher vanwege zijn centrale plek, de omvang en het mooie natuurstenen blad. Ook met de stalen deuren in de woonkamer zijn we erg blij omdat ze niet standaard zwart zijn, maar juist wit, en onze op maat gemaakte kast met linnen look in de kleedkamer is ook nog steeds favoriet.

Hanglamp: H&M

 

binnenkijker manou amsterdam keuken

wat is jouw laatste aankoop geweest?

Meubels voor de babykamer die we moeten gaan klaarmaken nu er een kleintje aankomt.

En wat staat er momenteel hoog op je wishlist? ​

De zwevende wandplanken van Studio Henk in de organische ‘blob’-vorm staan hoog op mijn lijstje, maar zijn ook erg prijzig.  

Om af te sluiten: heb je nog een leuke, interieur gerelateerde tip?

We zijn dol op het Scandinavisch design van Bolia, maar hun items kunnen erg prijzig zijn. Gelukkig hebben zij een online outlet waarin ze meubels verkopen die ze voor hun fotoshoots hebben gebruikt, in de showroom hebben gestaan of geretourneerd zijn, maar waarvan de verpakking kapot is, terwijl er met de artikelen zelf helemaal niets mis is. Zo hebben wij ons wandmeubel met meer dan 50% korting kunnen bemachtigen!

Hanglampen: Bolia

Eettafel: Hellochair

Vazen/accessoires: veelal H&M

 

lijkt het je leuk om manou te volgen?

Dat kan door haar te volgen op Instagram: @nova.kaem

Grote spiegel keuken: Loods 5

Wandmeubel: Bolia